Menu

Målsætninger / Visioner

Det skal være sjovt at spille fodbold i FC Lejre – uanset talent:

1. Til træning og kampe er det fodbold det handler om. Spillerne skal udvikles og dygtiggøres ud fra deres potentiale. Det er både klubbens og trænernes opgave og pligt.

2. Klubben og trænerne tilstræber at afholde sociale arrangementer, både på tværs af årgange og inden for de specifikke årgange, for at styrke det sociale sammenhold.

3. Klubben arbejder kontinuerligt på at udbygge og forbedre Playground Lejre, for på denne måde at skabe rammerne for et godt socialt liv i klubben – både på og uden for banerne.

4. Det er klubbens opgave at sørge for – så vidt overhovedet muligt – at alle fodboldspillere har mulighed for både at træne og spille kampe med/mod nogen på deres eget fodboldmæssige niveau.

5. Foldbold er også en konkurrencesport - både til træning og i kamp - et faktum som alle bør acceptere. Jo større kamp der er om pladserne på et hold, jo bedre fodboldspillere vil der fremkomme – og jo sjovere vil det blive. Det er altid sjovt at blive dygtigere. Dog er det essentielt, at alle spillere får mulighed for at træne og spille kampe, så meget som muligt.

6. For de yngste årgange er fodbold stadig leg, leg og atter leg…

FC Lejre hylder hverken egoismen eller middelmådigheden:

1. Ingen spiller er mere værd end holdet.

2. Intet hold er mere værd end klubben.

3. Ingen trænere/ledere er ”hævet” over klubben – og er uundværlige - hvis de arbejder mod klubbens interesser.

4. Det er klubbens målsætning at udvikle dygtige fodboldspillere – derfor er det vigtigt for klubben at have et 1. hold i hver årgang, som kan gøre sig gældende i de bedste rækker. Dette forhindrer både spillerflugt og tiltrækker nye spillere.

5. Det er klubbens erklærede mål, at kunne vedblive med at have dygtige, engagerede og ”ambitiøse” trænere til alle årgange, ved at kunne tilbyde dem optimale forhold og mulighed for personlig dygtiggørelse og udvikling.

6. Alle spillere er vigtige for klubben – uanset talent.
Lige meget fokus på 1. – 2. og 3. hold i alle årgange:

1. Det betyder ikke, at alle hold skal behandles lige efter millimeterdemokrati-princippet, men at alle hold, skal have en kompetent træner og mulighed for at udvikle sine evner optimalt.

2. At trænerne arbejder målrettet på at udvikle og dygtiggøre også 2. og 3. holdsspillere, da det på sigt vil give både en bedre top og en bedre bredde – og større fodboldglæde generelt.

3. At trænerne er opmærksomme på eventuel mobning mellem de forskellige hold og slår hårdt ned på det. Klubben er på sigt bedre tjent med en god holdkammerat der er 2.-holdsspiller, end en 1.-holdsspiller (primadonna) der taler dårligt/nedladende til 2. og 3. holdsspillere.

4. Logikken: Et godt 3.-hold giver pr. automatik et rigtigt godt 2.-hold og et rigtigt godt 2.-hold giver et suverænt 1.-hold.

5. Det er vigtigt at skabe samlende sociale arrangementer, hvor der også er andre kvaliteter end de fodboldmæssige der kommer i højsædet. Klubliv er nøgleordet!

FC Lejre har valgt at lægge 2 årgange sammen når de går fra 7-mands- til 11-mandsfodbold (Lilleput):

1. Formålet er at sikre/tilstræbe muligheden for at kunne spille fodbold på et niveau som ”passer”. Både de dygtige og de mindre dygtige – også om 3-4-5-10 år.

2. For at forhindre spillerflugt ved at kunne tilbyde fodbold på flere niveauer. Lige børn leger bedst!

3. For at sikre/tilstræbe, at ALLE spillere kommer til at spille så meget fodbold som overhovedet muligt – på et niveau som passer. Lige børn leger bedst!

4. Spillerne lærer meget af at være yngst det ene år og ældst det næste år.

5. Spillerne får udvidet deres kammeratskabskreds og opdager kvaliteter både hos ældre og yngre spillere.
Luk